В поредния фрагмент от филма на американския кинорежисьор Оливър Стоун, създаден на база интервютата му с руския държавен глава Владимир Путин, президентът на Русия говори за руските преимущества и недостатъци.

 

Официальная резиденция президента США - Белый дом. Архивное фото
«По повод многопартийността и възможността да се регистрира партия….Ние съвсем неотдавна напълно сериозно либерализирахме тези възможности. И възможността да се регистрира политическа партия и организация стана толкова достъпна, че при избирателя, както считам, ще възникне друг проблем — трудно ще се ориентира в многообразието на политическите предложения», отбеляза президентът на Русия.
За Украйна
Президент РФ Владимир Путин. Архивное фото
По време на интервюто бе засегната и украинската тема.
«Философията на международната американска политика в тези регион се заключава в това, че в никакъв случай не трябва да се допуска сближаване между Украйна и Русия, защото някой вижда в това някаква заплаха. Някой счита, че това е източник на ръст на могъщество на Русия и на всяка цена трябва да се попречи на каквото и да било сближаване между Русия и Украйна», каза Путин.
Руският лидер отбеляза, че и в САЩ, а и в европейските страни има такива, които изхождат от други съображения, а не на базата на свободния избор на украинските граждани.
«Подкрепата на радикални елементи в Украйна, на националстически елементи, това е от гледна точка на тези хора печеливш подход. В този смисъл тези, които преследваха своите си цели, постигнаха целта си безупречно.», заяви Путин.

Според руския президент, «ако погледнем по-широко върху проблема, не от гледна точка на настоящата конфронтация и сплотените около себе си сателити на базата на някаква външна заплаха, а ако погледнем върху развитието на световната общност….25 години напред върху ситуацията в света, тогава би трябвало да променим философията на международните отношения».

Третата и четвъртата серии на филма на Стоун ще бъдат излъчени по телевизионния канал Showtime в сряда и четвъртък.

News Front

 

 

 

Тагове: ; ; ;