Виктор Орбан заяви, че Будапещ няма да позволи да бъде шантажиран от Брюксел, и ще продължи с отказите от задължителните квоти на Еврокомисията по заселването на бежанци.

 

 

Унгария винага е била европейска страна и продължава да отстоява истинските ценности на Европа, но европейските чиновници в Брюксел са заели страната на терористите. Това заяви премиерът на Унгария Виктор Орбан, по време на заседание в парламента.

 

» Унгария никога не е била антиевропейска държава. Нашето правителство представя истинска европейска позиция, която защитава действащия европейски договор, включително разпределението на пълномощията между страните членки в Брюксел. Именно Брюксел е този, който измени позицията си»- цитира унгарското изданиеMTI 

думите на Орбан.

 

 

Според него » Брюксел подкрепя терористите».

Виктор Орбан напомни, че ЕС осъди присъдата на унгарския съд по отношение на сирийския мигрант Ахмед Хамед, който получи 10 години лишаване от свобода за нападение на полицията по време на безпорядките на граноцата със Сърбия.

Унгарският премиер отбеляза, че европейските чиновници открито подкрепят този мигрант и демонстрират, че » абсурдната лъжа на АхмедХамед» е по-важна от сигуростта на унгарците.

 

 

 

Оградата ще стои

Както подчерта Виктор Орбан, построената оградата по южните граници за защита от нелегални мигранти ще стои.

« Оградата на южната граница на Унгария ще стои докато съм премиер на тази страна»,- каза Орбан.

» Будашещ няма да позволи да бъде шантажиран от Брюксел и ще отказва задължителните квоти по заселване на бежанци на Еврокомисията.»

 

 

 

» Ние искаме Унгария да е унгарска, а Европа- европейска»- отбеляза още премиерът на Унгария, допълвайки, че Европейския Съюз не е само чиновници в Брюксел.

» Ние не можем да позволим на Брюксел да управлява нашите вътрешни дела», резюмира Орбан.

 

 

 

Унгария от самото начало на мигрантската криза настояваше за въвеждане на строг контрол на потоците беженци. Тя стана и първата страна в ЕС, която прекрати пускането на мигранти от Близкия Изток и Африка на своя територия и построи две оградии на границите си.

 

Будапещ е уверен, че заедно с нелегалните мигранти в ЕС се опитват да влизат и бойци принадлежащи към терористични организации.

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;