Bild: Левите в Германия отказаха да осъдят «анексията на Крим» и призоваха «да се разпусне НАТО»

Дата на публикуване: 13 06 2017, 06:39


Лявата партия на Германия отказа да приема в новата си програма «антируските точки» и да осъди «анексията на Крим», съобщава  Bild.
Вместо това левите призоваха «да се разпусне НАТО», което, според тях, заплашва мира в Европа, партията призова да се създаде нова система за колективна сигурност с участието на Русия, добавя изданието.
Bild: немецкие левые отказались осудить «аннексию Крыма» и призвали «распустить НАТО»

Reuters
На конгреса, проведен в Хановър, Лявата партия на Германия прие програма за участие в изборите за бундестага, съобщава  Bild.
«Критичните предложения по отношение на Русия» предизвикаха у делегатите «отхвърляне». Осъждането на «нарушаването на международното право при анексия на Крим» и войната в източна Украйна не намери място в програмата, защото не бе подкрепено от болшинството делегати, отбелязва изданието.
В програмата се иска «разпускането на НАТО» и създаването на «система за колективна сигурност с привличането на Русия».
Освен това, подлага се на критика политиката на санкции на ЕС по отношение на Москва, а също натрупването на въоръжения на НАТО на източната граница.
«Прехвърлянето на войски на ЕС и НАТО на границата с Русия заплашва мира», се твърди в програмата.
Левите искат «извеждането на всички немски войници от военните конфликти извън граница», както и прекратяването на поредните задгранични военни кампании.
Независимо от заплахата от международния тероризъм, Лявата парти иска да се премахнат всички спецслужби» и да отпаднат «ограниченията за бежанците».
News Front
Източник: http://www.bild.de/politik/inland/bundestagswahl2017/linken-parteitag-52137530.bild.html

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;