Днес, 12 юни се отбелязва младият празник Денят на Русия. Президентът на Руската Федерация Владимир Путин нарече провеждането на » Ден на Русия в света» ярко събитие в културния и обществения живот на много държави, съобщи прес-службата на Кремъл.

 

 

 

 

» Този  значим, многостранен проект вече има традиция, и се превърна в ярко събитие в културния и обществен живот на много държави по света. Той предоставя на съотечествениците ни и приятелите ни отлична възможност да се потопят в атмосферата на празника»- се казва в приветствието  към участниците, гостите и организаторите на празничните мероприятия, посветени на » Денят на Русия по света».

 

Владимир Путин изрази надежда, че тържествата ще преминат на високо ниво, подарявайки  на гостите незабравимите впечатления, които ще способстват укрепването на дружбата и взаиморазбирателството между страните и народите.

 

 

Денят на Русия е един от най-младите държавни празници. На 12 юни 1990 година на конференция на народните депутати е приета Декларация за държавния суверенитет на Русия, а одициалното название на празника » Ден на Русия» се закрепя едва през 2002 година.

 

У нас, празникът също ще бъде отбелязан в различни градове.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;