Трима мъже са били задържани в Кьолн след извънредното кацане на самолета на ИйзиДжет, изпълняващ полет от Любляна за Лондон, предадоха Франс прес и Ройтерс, като се позоваха на полицията.
Задържаните са били пътници в самолета. Пасажери информирали екипажа, че тримата мъже говорели по «терористични въпроси». Пилотът взел решение да поиска извънредно кацане на летището в Кьолн/Бон.
В самолета е имало 151 пътници, които били свалени по надуваеми пързалки за аварийна евакуация. Те били придружени от полицията до транзитната зона за разпит и проверка. Тримата подозрителни пътници били предадени на полицията в Кьолн от летищните власти. Раница, която е била собственост на един от тримата, е била изолирана и взривена контролирано от сапьори извън самолета.
Заради инцидента трафикът на летището бе спрян между 19 ч. и 22 ч. местно време. 10 полета бяха отклонени към други летища, а 20 полета закъсняха.
Засега няма информация за съдържанието на взривената раница, нито за естеството на заплахата, довела до извънредното кацане на самолета/БТА

Тагове: ; ; ; ;