Уволненият от Тръмп шеф на ФБР Джеймс Коми даде показания в Сената за своите взаимоотношения с президента. Големи откровения нямаше — нито за връзките на Тръмп с Русия, нито за мнимия опит на президента да прекъсне разследването. Но буреносните облаци над главата на Тръмп останаха, пишат западните медии.

Най-поразителното е признанието на Коми, че той е организирал запис на разговора с Тръмп, счита  FT.

«Джеймс Коми и неговите «мистерии за страстите»- така е озаглавена статия в The Wall Street Journal.

Според изданието, изявлението на Коми в Сената «се е оказало политическо разочарование: не е имало никакви крупни откровения нито за предполагаемите връзки между Тръмп и Русия, нито за мнимия опит на президента да прекъсне разследването».

Затова, според изданието, е станало ясно, че Коми се опитва да удари с един куршум два заека:

«Той се постара да създаде впечатление, че Тръмп е извършил престъпление или минимум е злоупотребил с власт, но самият Коми, както излиза, се е отказал от ангажиментите си на високопоставен сътрудник на правоохранителните органи да се сдържа от подобни простъпки и да докладва за тях където следва».

Изданието прави извода;

«Тръмп е постъпил като наивен побойник, който не разбира нормите на президентското поведение».

Но, ако Коми наистина е считал, че Тръмп се е държал неправилно, той е трябвало да подаде оставка и да огласи поведението на Тръмп.

«Неговото бездействие в този момент навежда на мисълта, че в момента Коми се движи най-вече от отмъщение, а не от стремеж да разкаже истината», се казва в статията.

News Front

Източник: https://www.wsj.com/articles/james-comeys-passion-play-1496964267

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;