Продължават разговорите между консерваторите на Тереза Мей и северноирландските юнионисти с оглед сключване на окончателно споразумение за управление на страната след изборите от 8 юни, предаде Франс прес, като се позова на говорител на Даунинг Стрийт.
Вчера вечерта бе съобщено, че между двете политически сили е постигнато принципно съгласие, според което юнионистите ще подкрепят консерваторите при важни гласувания, но подкрепата няма да има офицална форма, а ще е неформална.
Премиерът (Тереза Мей) разговаря в събота вечерта с Демократичната юнионистка партия, за да обсъди финализирането на споразумението, когато парламентът поднови работата си ината седмица, заяви днес говорителят на Даунинг стрийт. Говорител на ДЮП пък каза, че досега разговорите са били позитивни и ще продължат с цел изпипване на детайлите във финалното споразумение.
Същевременно днес британският външен министър Борис Джонсън опроверга информациите в британско издание, че се готви да смени Тереза Мей на премиерския пост, предаде ТАСС.
Подобно нещо съобщи «Мейл он сънди». В отговор на това Джонсън каза, че поддържа Мей.
В. «Сънди таймс» пък съобщи, че петима членове на британското правителство са призовали външния министър да замени начело на Консервативната партия и на премиерския пост Тереза Мей. По данни на изданието петимата са се свързали с Джонсън в петък и са изразили пред него поддръжката си, ако той се противопостави на Мей/БТА

Тагове: ; ; ; ; ;