Русия смята, че е неприемливо САЩ да нанасят удари по проправителствени сили в Сирия, предаде Ройтерс. Това мнение е изразил руският външен министър Сергей Лавров в телефонен разговор с американския държавен секретар Рекс Тилърсън, съобщава руското външно министерство.
Миналия месец американските сили нанесоха въздушен удар по проправителствена милиция в Сирия. Тогава американски представители казаха, че тази милиция е представлявала заплаха за американските сили и подкрепяните от САЩ сирийски опозиционни бойци в южната част на страната.
В телефонния разговор двамата дипломати са обсъдили ситуацията в Сирия и са потвърдили желанието си да засилят сътрудничеството, за да се опитат да намерят изход от конфликта в тази страна.
Двамата дипломати са обсъдили и разрива между Катар и другите арабски страни и са казали, че трябва да се намери изход от тази ситуация по пътя на преговорите.
Лавров и Тилърсън са обсъдили и състоянието на руско-американските отношения и планираните срещи на представители на двете страни/БТА

Тагове: ; ; ;