Стотици немци са закупили тази година чрез интернент нелегално оръжие, за да се защитят от мигрантите, твърди Die Zeit.

В репортажа се разказва за жителя на Берлин М., който работи като месар в един супермаркет.

«Това е един от тези немци, които са си купили нелегално оръжие, за да стрелят в мигранти, — пишат журналистите. — За 400 евро М. си е купил пистолет унгарско производство.

Според него, той е купил оръжието, защото постоянно има проблеми с мигрантите и чувства заплаха».

«Постоянно ме нагрубяват на работата. А веднъж тъмнокож влезе в метрото със чупена бутилка в ръка. Изплаших се», казва месарят, който закупил пистолет от сайта Migrantenschreck («Ужасът на мигранта»).

От сайта може да се купи т.нар. «Пълен комплект «Ужасът на мигранта НD130″, в който влиза травматическа версия на автомат, който изглежда като Калашников.

Или двустволов.

Продажбата, както обещават създателите на сайта, » се извършва прозрачно и без излишни бумащини», преразказват авторите на статията.

«Ако не искате да допуснете вашият град да стане убежище за просяци, за които не важат никакви закони, ако искате да защитите жените си и да ходите по тротоара спокойно, то действайте веднага», се казва на сайта.

Освен предложенията за продажба на оръжие, сайтът публикува статии за престъпленията, уж извършени от бежанци и мигранти.

Според информация от  Die Zeit, притежаващ данните за клиентите, подобно оръжие в Германия са закупили 198 човека, сред купувачите има най-различни хора — от десни екстремисти до обикновени граждани, в това число лекари, местни политици, безнесмени, компютърни специалисти.

Голяма част от тях — 84 човека, са закупили пистолети, които струват 349 евро, фалшив Калашников — 749.

Оръжието, както се казва в статията, се произвежда в Будапеща от фирмата  Német-Magyar Kereskedelmi és Értékesítési Kft.

В Унгария фирмата се занимава с легален бизнес.

News Front

Източник: http://www.zeit.de/gesellschaft/zeitgeschehen/2016-12/migrantenschreck-waffen-waffenhandel-mario-roensch-kunden

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;