От 1917 г. САЩ се опитват да обвинят Москва във всички земни грехове, което неизбежно се отразява на светогледа на съвременните американци.

Такова мнение изрази режисьорът Оливър Стоун, който проведе серия от разговори с руския държавен глава Владимир Путин по време на снимането на новия си документален филм. Мнението на Стоун е публикувано във вестник The New York Times.

Журналистите питат режисьора, ще му донесе ли полза или печалба от реклама резонансът около неговия документален филм.

«Не мога да гадая по ваша молба за манталитета на американците, които вярват в това, че руснаците са въздействали върху изборите в САЩ. Ако човек мисли така, нищо страшно. Ако зрителите гледат сериите от филма и стигнат до извода, че Путин  е лошо момче, то и в това няма нищо страшно», каза Стоун.

«Можем във всичко да обвиняваме Русия, точно с това американците се занимават от 1917 година», добави режисьорът.

Той сподели, че на изборите в САЩ е посветена четвъртата част от неговия филм.

«Това не е цялата история. Цялата история е за Русия и опита на Путин в качеството му на президент. Това е по-мащабен филм, отколкото виждате в момента», отбеляза Стоун.

Въпросите към президента

 

 Стоун задава твърди въпроси към Путин по време на разговора им, послужил за основа за 3 и 4 части от новия документален филм.
«Считам, че в трета и четвърта част, когато се опознахме по-добре, аз бяха по-твърд», каза Стоун, признавайки, че внимателно е наблюдавал жестовете на събеседника си.
Режисьорът уверява, че при избора и формулирането на въпросите си се е стараел да няма поведение на мекотело.
«Считам, че го предизвиках. Може да ви се струва, че се държах меко, но не. Аз го предизвиках, бях все по-смел и по-смел, когато засягах въпросите за бъдещето и плановете му за изборите, парите, корупцията», поясни Стоун.
Американският режисьор счита, че Путин не е толкова богат, колко вероятно считат.
«Богат ли е той? Съвсем не е така богат, както твърдят. Не вярвам в това, защото неговият маниер, когато говори за пари, потвърждава обратното», поясни Стоун.
Той разкри, че е снимал филма без да целия внезапния ефект.
«За мене този филм е със забавено действие. С всеки изминал час от гледането вие все едно се вживявате в него, а така ще го разберете по-добре», каза режисьорът.
Путин и Стоун проведоха няколко продължителни разговора, на базата на които е заснет 4-серийният документален филм.
Той ще се излъчи в САЩ на 12-15 юни. На този етап излязоха само няколко фрагменти от интервюто.
News Front

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ;