Група американски конгресмени имат намерение «в близките седмици» да възбудят срещу президента на САЩ Доналд Тръмп дело във връзка с конфликт на интереси, съобщи вестник Politico.

Президент Дональд Трамп

Както се посочва в материала, «десетки членове на палатата на представителите и сената имат намерение да възбудят дело срещу Тръмп, твърдейки, че той нарушава закона, отказва да остави своята бизнес-империя, която продължава да получава печалби от сътрудничеството с чуждестранни правителства.

Авторите на инициативата считат, че Тръмп нарушава член от Конституцията на САЩ, който забранява на държавни чиновници да приемат подаръци и възнаграждения от чуждестранни правителства

Здание Конгресса США в Вашингтоне. Архивное фото

«Имаме намерение да сложим край на тези нарушения», заяви старши демократът от юридическия комитет към палатата на представителите Джери Надлер.

Според него, искът вече е подписан от около сто представители на демократическата партия в конгреса, но ще бъде подаден не по-рано от следващата седмица.

По-рано СМИ съобщиха, че членът на палатата на представителите на конгреса Ел Грин се опитва да пусне формалната процедура по импийчмънт на Тръмп.

Обвиненията на Грив са изградени на факта на уволнение на директора на ФБР Джеймс Коми, който ръководи разследването за «руската намеса в изборите».

News Front

Тагове: ; ; ; ;