Parlamentní Listy: Предстои пълна катастрофа в Украйна

Дата на публикуване: 08 06 2017, 07:10


Според данните от допитването, в случай на рязко влошаване на икономическата ситуация в Украйна 60 % от хората са готови да заминат зад граница
Както счита посланикът на Чехия в Русия и Украйна Ярослав Баща, това се бъде сериозен проблем, за който Европа трябва да се подготви при реализирането на катастрофалния сценарий.
Чешский дипломат призвал Европу готовиться к украинской катастрофе

Reuters
 Бившият посланик в Русия и Украйна Ярослав Баща предупреждава за фактическия разпад на Украйна във всеки смисъл.
В интервю за изданието  Parlamentní Listy той отбелязва, че настоящото киевско правителство счита всяко споменаване за федерализация за престъпление и твърдо отстоява централизираната държава.
«Заради националните малцинства Украйна има много напрегнати отношения почти с всички съседни държави: не само с Русия, но и с Унгария, Полша, Румъния, Молдова и Беларус. Единствено изключение е Словакия. Киев вече изпусна момента за мирна федерализация на Украйна, затова е възможен разпад на държавата», уверен е експертът.
Баща счита също, че Чехия в определени отношения започва да прилича на Украйна.
Сред политическите партии в Чехия вече са се появили «бизнес» политически субекти, които представляват интересите само на своите собственици..
«Всичко това ще доведе до следното: у нас все по-често ще приватизират, а загубите ще ги плаща обществото. Много години украинските олигарси управляваха страната като фирма, затова считаха събирането на данъци за своя печалба. В момента страната се разрушава и не може да изпълнява основните си функции. На този етап ние все още имаме възможност да извлечем поуки от кризата в Украйна и да предотвратим негативния сценарий», заяви дипломатът.
Той отбелязва също, че бизвизовият режим между Украйна и ЕС на фона на плачевното състояние на украинската икономика също може да изиграе лоша шега на Чехия.
«Беше проведено допитване, в което попитаха украинците: какво ще правят в случай на рязко влошаване на икономиката в страната. 60 % от младите хора отговориха, че ще бягат зад граница. Това може да се превърне в много сериозен проблем, за който всички останали трябва да се подготвят. Развитието на събитията в Украйна превръща този катастрофален сценарий в твърде вероятен», прави изводите си Ярослав Баща
 News Front
Източник: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Katastrofa-Nakazlive-nemoci-a-stav-srovnatelny-s-rozvojovou-Afrikou-Jaroslav-Basta-varuje-jak-primou-hrozbu-pro-nas-znamena-Ukrajina-a-masovy-prichod-Ukrajincu-k-nam-490390

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;