Според оценката на режисьора, по време на интервюто на водещата от телевизионния канал  NBC Мегин Келли «не е била способна да поддържа спора или да противодейства» на руския лидер.

Оливер Стоун

Водещата от американския телевизионен канал NBC Мегин Кели, която взе интервю от президента на Русия Владимир Путин, е била зле подготвена за задачата си в Санкт Петербург.

Такова мнение изрази американският кинорежисьор Оливър Стоун. Той на база на серия от разговори с Путин засне 4-сериен документален филм, който ще бъде излъчен в САЩ от телевизионния канал Showtime на 12-15 юни.

 

Както предаде в сряда ABC, Стоун е заявил, че «президентът на Русия си е знаел работата, а Кели — не».

Според оценката на режисьора, по време на интервюто, показано в неделя, телевизионната водеща «е приличала на картечница» и така е показала недостатъците на съвременната американска журналистика, която рядко отделя внимание на нюансите.

«Считам, че тя изглеждаше привлекателно и задаваше провокативни въпроси, но тя не беше способна да поддържа спора или да противодейства, защото не знае много неща», отбеляза Стоун.

Стоун дава пример с един от епизодите, в които Кели, изпреварвайки своя въпрос, твърди, че всички 16 разузнавателни ведомства в САЩ начело с апарата на директора на Националното разузнаване споделят убеждението за намесата на Русия в хода на предизборната кампания в САЩ през миналата година.

 

Бившият директор на Националното разузнаване Джеймс Клепъл нееднократно приписва на Москва намеса в предизборните процеси в САЩ, но той също заяви за липсата на каквито и да било доказателства за сговор между предизборния щаб на Доналд Тръмпи и Русия.

Президентът на  NBC News Ной Опенхайм рязко реагира на забележките на режисьора, заявявайки, че «никой не се интересува от мислите на Оливър Стоун за външността на Мегин Кели, а също за неговите невежи съждения за нея като журналистка».

«Щом сме започнали да си разменяме професионални мнения, предайте му, че считам, че той е успял да заснеме само един приличен филм от началото на 1990-те», добавил Опенхайм.

По време на интервюто за  NBC, излъчено в неделя, Путин говори за американско-руските отношения и отговори на спекулациите на Вашингтон за предполагаемата намеса на Русия в президентските избори в САЩ.

Както твърди изследователската служба  Nielsen, 6,1 млн човека са гледали новинарското предаване на Мегин Кели, по време на което бе показано интервюто с президента на Русия.

С изключение на спортните предавания, това е най-високият рейтинг на NBC от края на март.

Предишната новинарски програма на NBC, след която се излъчи предаването на Кели, събира средно около 4.9 милиона телевизионни зрители в ефир.

News Front

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;