«Чувството на стил на Барак Обама не беше нито смело, нито капризно, но то все пак му завоюва много поклонници, — пише Май Опенхайм за британското издание Independent. — Наричаха го най-добре облечения президент от времето на Джон Кенеди, Обама явно е знаел как да се облича за всеки повод».

Президентът се чувствал комфортно както в класически черен смокинг на официални приеми, така и в прословутите джинси в почивните дни, се казва в статията.

«Независимо от това, изяснило се, че Обама е отделял по-малко време и енергия, отколкото се струвало, за външния си вид, — информира изданието. — Мишел Обама разкри, че нейният мъж така харесвал смокинга си, че го носил цели осем години».

«Това не е справедливо — това е като Фред Астер и Джинджър Роджърс (холивудски дует, Астер е носил легендарен фрак, бел.ред.): каквото и да правехме, той обличаше един и същи смокинг» — разказва бившата първа лейди по време на речта си на Световната конференция на разработчиците на  Apple във вторник.

«Хората снимаха чехлите, които обувап, гривните, колиетата — те не коментираха, че за осем години той носи един и същи смокинг, едни и същи обувки», — цитира думите на Мишел Обама изданието.

«А той и се гордееше с това. Той: «Готов съм. Готов съм за 10 минути. На тебе колко време ти трябваше?» Аз на него: «Махни се оттук», — цитира журналистката бившата първа лейди.

Говорейки за живота след напускането на Белия дом, Барак Обама отбелязва: «Сега мога спокойно да нося джинсите на мама. Ненавиждам тези тесни джинси».

News Front

Тагове: ; ; ;