Бывший директор ФБР США Джеймс Коми. Архивное фото
Екс-директорът на ФБР Джеймс Коми е казвал на непосредствения си началник, главния прокурор на САЩ и на министъра на правосъдието Джеф Сешънс, че се страхува да остава насаме с президента Доналд Тръмп, пише вестник  New York Times, позовавайки се на неназовани източници.
Директор ФБР Джеймс Коми
По данни на изданието, Коми е споделил своите опасения със Сешънс на следващия ден след като говорил с Тръмп за екс-съветника по национална сигурност Майкъл Флин.
Коми се страхувал от влиянието на Тръмп върху правосъдието, твърдят източниците на изданието.
Коми многократно пускал информация в пресата, че му е много некомфортно да работи с Тръмп и че е чувствал отвращение, когато Тръмп го прегърнал пред хората след встъпването си в длъжност.
След като Тръмп уволни Коми, той обвини президента чрез СМИ за призивите да се прекрати разследването по адрес на Флин.
Опозицията в лицето на демократите настоя Тръмп да бъде привлечен към отговорност за възпрепятстване на правосъдието.
Малко преди уволнението Коми потвърди наличието на разследване на «руската връзка» на предизборния щаб на Тръмп с Русия, което опровергават както от Кремъл, така и от Белия дом.
Флин подаде оставка на фона на обвиненията, че не е разкрил напълно съдържанието на своите разговори с посланика на Русия във Вашингтон Сергей Кисляк.
Средствата за масова информация твърдят, позовавайки се на спецслужбите, че Флин е обсъждал с Кисляк вероятното сваляне на санкциите срещу Русия.
Флин отрече това.
Кремъл заяви, че разговор между Флин и Кисляк е имало, но неговото съдържане не е предадено правилно.
News Front

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;