Reuters: Тръмп инструктирал Тилърсън да оправи отношенията с Русия, независимо от политическия фон

Дата на публикуване: 06 06 2017, 15:04


Президентът на САЩ Доналд Тръмп е инструктирал държавния секретар Рекс Тилърсън да се опита да оправи отношенията с Русия, пише Reuters, позовавайки се на думите на самия държавен секретар.
Според изявлението на политика, Тръмп е убеден, че неблагоприятният политически фон в САЩ не трябва да пречи на прогреса в отношенията между Вашингтон и Москва.
Тиллерсон: Трамп поручил наладить отношения с Россией — невзирая на политический фон

Reuters
 Според Тръмп, Тилърсън трябва да оправи отношенията с Русия, защото разследването на връзките между членовете на неговия екип с Русия не трябва да пречат на Вашингтон да възстанови отношенията с Москва, пише  Reuters, позовавайки се на думите на самия държавен секретар.
Независимо от това, че администрацията на Тръмп е принудена постоянно да отговаря на въпроси по повод нейните връзки с руското правителство, Тилърсън е отбелязал, че Тръмп не счита, че подобен неблагоприятен политически фон трябва да пречи на подобряването на отношенията между Вашингтон и Москва, съобщава агенцията.
«Президентът ясно ми даде да разбера: не трябва да се позволява случващото в сферата на политиката да пречи да се извършва работата, за която имаше инструкции в това отношение.
Той твърде ясно посочи, че ние трябва да постигнем прогрес.
Аз действително нямам отношение към всички тези въпроси», заяви държавния секретар след срещата с премиера на Нова Зеландия Бил Инглиш.
През януари американските разузнавателни служби стигнаха до извода, че Русия се е опитала да наклони везните по време на изборите през 2016 г. в полза на Доналд Тръмп чрез «взлома» на пощите на високопоставени демократи.
Кремъл категорично отрича обвиненията за намесата на Русия по време на президентските избори в САЩ, припомня Reuters.  
News Front
Източник: http://www.reuters.com/article/us-newzealand-usa-idUSKBN18X0H2

Тагове: ; ; ; ;