NBC/Путин към САЩ: «Не ни учете как да живеем!»

Дата на публикуване: 06 06 2017, 05:59


Президентът на Русия Владимир Путин отхвърли обвиненията за «намеса в изборите в САЩ», а също за наличието на «дискредитираща информация» за Доналд Тръмп. Това заяви руският лидер в интервю на журналистката от NBC Мегин Кели.
Путин призова САЩ «да не се занимават с морализаторство и да не учат Русия как да живее».
 NBC: Путин призвал США «не учить Россию, как жить»
Reuters
 Владимир Путин изрази гледната си точка по въпроса, «намесвало ли се е руското правителство в изборите в САЩ» и «има ли Кремъл дискредитираща информация за Доналд Тръмп», съобщава журналистът от NBC Фил Маккослънд.
Тези въпроси бяха зададени на президента по време на интервю на журналистката Мегин Кели, която по-рано бе модератор на Международния икономически форум в Санкт Петербург.
«Посочете с пръст по картата на света и навсякъде ще чуете жалби за това, че американците се намесват във вътрешните изборни процеси», заяви руският лидер.
На свой ред Кели заяви, че Путин се опитва «да оправдае опитите на Русия да повлияе върху изборите в САЩ».
«Всяко действие предизвиква противоположна реакция. Но, повтарям, дори не ни е нужно да правим това.
Президентите идват и си отиват, дори партиите се сменят във властта, но общата политическа посока не се променя.
За нас няма смисъл да се намесваме в изборите», отбеляза Путин.
На въпрос на Кели за това, «има ли Кремъл дискредитираща информация за Тръмп», Путин отговори:
«Е, това е поредната безсмислица. От къде да я вземем тази информация? Защо трябва да имаме някакви особени отношения с него? Нямаме никакви отношения. Веднъж той е бил в Москва, но аз никога не съм се срещал с него. Много американци идват  при нас. В момента представители на стотици американски компании пристигнаха в Русия.
Вие какво, да не би да мислите, че ние събираме компрометираща информация за всеки един от тях?
Да не би да сте полудели?», продължи президентът на Русия.
Накрая Кели попита Путин за «корупцията в Русия и за преследването на инакомислещите», в отговор на което руският президент призова САЩ «да спрат да се занимават с морализаторство».
«Защо считате, че имате правото да задавате подобни въпроси през цялото време? Да морализаторствате и да ни учите как да живеем?
Ние сме готови да чуем коментари, когато те са конструктивни, с цел да се изгради партньорство, да се създаде обща среда.
Но за нас е абсолютно неприемливо, когато подобни неща се използват като инструмент за политически конфликт», резюмира Путин.
News Front
Източник: http://www.nbcnews.com/news/us-news/putin-interview-did-russia-interfere-election-collect-info-trump-n768126

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;