Емирът на Кувейт призова Катар към сдържаност; Катарският външен министър апелира за диалог

Емирът на Кувейт призова Катар да прояви самоконтрол в своя спор със Саудитска Арабия и други държави от региона, предадоха световните агенции.
В най-сериозната по рода си дипломатическа криза от години, тези страни прекъснаха своите дипломатически отношения и транспортни връзки с малкото, но богато и влиятелно емирство, което обвиниха във финансиране на терористични групировки. Катар отхвърли тези обвинения.
Кувейтската държавна информационна агенция КУНА съобщи, че емирът шейх Сабах ал Ахмад ал Джабер ас Сабах е разговарял снощи по телефона с емира на Катар Тамим бин Хамад Ал Тани и го призовал да даде шанс на усилията за успокояване на напрежението. Според катарския министър на външните работи Мохамед бин Абдул Рахман Ал Тани шейх Ас Сабах поискал по-конкретно от Ал Тани да отложи своя реч, предвидена за днес, с цел успокояване на обстановката, предаде Франс прес.
Това е станало в момент, когато високопоставен саудитски пратеник — принц Халед ал Фейсал, управител на Мека и съветник на крал Салман — е пристигнал в понеделник вечерта в Кувейт с послание за емира, отбелязва Асошиейтед прес. Подробности за неговото съдържание не бяха дадени/БТА

Тагове: ; ;