Washington Post: Руският бизнес не губи оптимизма, независимо от гнева на Запада

Дата на публикуване: 05 06 2017, 06:17


Въпросът за «намесата» на Москва в американските избори в голяма степен затъмни останалите теми по време не Петербургския международен икономически форум, пише  The Washington Post.

Независимо от това, според изданието, «гневът» на САЩ и техните съюзници не успя да разруши «бойния дух» на водещите руски предприемачи.

Водени от Путин, те твърдят, че западните санкции само са укрепили родното производство.

Washington Post: российский бизнес не теряет оптимизма, несмотря на гнев Запада

Reuters
 Облечените в броня мъже заплашващо размахваха дълги мечове, рекламирайки новия филм на Дисни за руските богатири. Руският супермодел Наталия Водянова престоя три часа на баскетболната площадка.
Неголяма ракета пускаше дим върху мащабен модел на космически център, а бизнесмените в делови костюми правеха селфита около святкащия, черен и създаден в естествени размери вертолет, пише  The Washington Post.
Според изданието, това са били само част от развлеченията, които са можели да видят гостите и участниците в Петербургския международен икономически форум — 2017.
И цялото това веселие олицетворяваше оптимизма, който цари на фона на излизащата от рецесия руска икономика.
Независимо от това, отбелязва изданието, от страни това тридневно мероприятие изглеждаше по друг начин.
Всички репортажи «постоянно» бяха посветени на Владимир Путин.
«Кремълският лидер» свири първа цигулка на своя «знаков» форум.
Той » по странен начин сравни» хакерите с художници, а IP-адресите — с копита.
После «временно разби» Туитър със своята дълга разходка с индийския премиер Нарендра Моди и «отписа» водещата от NBC Мегин Кели за нейния «настойчив разпит за руската намеса в изборите».
В същото време крупните руски предприемачи се опитваха да обърнат вниманието върху факта, че страната се е научила да използва цифровите технологии и е започнала да ги приспособява за гражданска употреба.
Те изразиха надеждата, че именно това оборудване, а не само нефто-газовия отразъл, ще съдействат за икономическия ръст на Русия.
Тази «липса на взаиморазбиране» стана очевадна по време на едно от заседанията на форума, чийто модератор беше председателят на «Внешикономбанк» Сергей Горков.
Банкерът е част от разследването на ФБР за «руската намеса» след «тайната среща» със зетя на президента Тръмп Джаред Кушнер, припомня изданието
В един момент Горков изрази изненада по повод големия брой на събралите се в залата.
И, разбира се, че тези хора не бяха дошли, за да слушат за разработката на руската виртуална валута, пише изданието.
Според изданието, след заседанието репортерите обкръжиха Горков, но, избягвайки ги, той само промърмори:
«Без коментар».
Другите ръководители с радост разговаряха с кореспондентите на The Washington Post, но «изразиха дълбокото си недоумение относно това, че Западът непрекъснато представя Русия като зловеща сила».
News Front
Източник: https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/2017/06/03/russian-entrepreneurs-wish-youd-stop-worrying-about-putin-and-start-thinking-about-them/?utm_term=.b70fa78f7b11

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;