Президент РФ Владимир Путин. Архивное фото
Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че САЩ се намесват по целия свят в чужди политически процеси, но обиждат Русия, която уж се намесвала в техните избори, макар всъщност на дело за Русия подобна намеса да няма смисъл.
Президент РФ Владимир Путин. Архивное фото

Според него, «където и да посочиш с  пръст по картата, навсякъде ще ви се оплачат, че американските официални лица се намесват в техните вътрешни политически процеси».

«Затова ако някой по някакъв начин влияе или се опитва да влияе, или по някакъв начин участва в тези процеси, то тогава САЩ няма защо да се обиждат.

Кой ни казва това, кой ни обижда, че ние сме се намесвали?!

Та вие самите постоянно се намесвате», отбеляза Путин.

Той подчерта, че «това звучи не като оправдание, това звучи като констатация на факт».

«Всяко действие има съответното противодействие.

Но, повтарям, ние нямаме необходимост да правим това, защото не случайно ви казах на вас и на други представители на средствата за масова информация, неотдавна бях във Франция и казах същото: президентите идват и си отиват, дори партиите се сменят, а основната им политическа линия не се променя.

Затова е все едно кой е на власт в САЩ — ние знаем какво ще се случи. 

И в тази връзка, дори да имахме желание, то няма никакъв смисъл да се намесваме», каза той.

В конгреса на САЩ в момента се води разследване по повод уж намесата на Русия в изборите за президент на САЩ.

При това в американските СМИ постоянно се появяват съобщения, като правило, позовавайки се на неназовани източници, за контактите на членовете на предизборния щаб на Тръмп с руските чиновници и бизнесмени.

Русия нееднократно опровергава тези обвинения, а прессекретарят на Русия Дмитрий Песков ги нарича «абсолютно голословни».

News Front

Тагове: ; ; ; ;