Мегин Кели, която бе модератор на дискусиите по време на Петербургския международен икономически форум и взе интервю от Владимир Путин, заяви, че президентът на Русия «е по-сложен, отколкото се опитват да го представят средствата за масова информация».
Президентът на Русия Владимир Путин не е такъв, какъв го представят западните СМИ. Такова мнение изрази в неделя водещата от телевизионната компания NBC Мегин Кели, която беше модератор на дискусиите по време на Петербругския международен икономически форум и взе интервю от руския лидер в Санкт Петербург.
«Считам, че той е по-сложен, отколкото се опитват да го представят средствата за масова информация», отбеляза Кели.
Според нея, Путин «определено има свой подход към създаването на ред» в Русия, в резултат на което получава подкрепата на населението на страната.
«Не е изненада, че 90 % от руснаците обичат Владимир Путин», добави журналистката.
Тя увери американската публика, че по време на интервюто пряко и откровено е поставяла въпроси, които най-вече са се отнасяли именно към намесата на Русия в изборите за президент на САЩ през миналата година.
При това Кели не разкри по-рано какво й е отговорил държавният глава на Русия.
Според мнението на Мегин Кели, модератор по време на дискусиите на Петербургския Международен икономически форум, която взе интервю от президента на Русия, руският лидер е «бил настроен бойно, не е отстъпвал, той по-скоро е нападал при болшинството въпроси».
На президента на Русия Владимир Путин му харесва, когато го предизвикват. Такова мнение изрази водещата от телевизионната компания NBC Мегин Келли, която беше модератор на дискусиите на Петербургския международен икономически форум (ПМИФ) и взе от руски лидер интервю в Санкт Петербург.
«При включването на камерата той ставаше друг човек», счита Кели, споменавайки, че за интервюто от Путин е трябвало достатъчно дълго да общува с руския лидер.
«При изключването на камерата той разговаряше с мен много топло, много вежливо, интересуваше се от семейството ми, разказваше подробности за своето. Общуването с него очи в очи беше твърде лично», признава телевизионната журналистка.
Според нея, в рамките на работата на ПМИФ Путин вече е бил «този руски президент, когото всички ние познаваме».
«Той беше настроен бойно, не отстъпваше, той по-скоро нападаше по болшинството въпроси, това беше този президент, който се харесва на руснаците», продължи Кели.
«На него всъщност му харесва, когато го предизвикват», счита журналистката.
Тя призна, че си е позволила по време на дискусиите на ПМИФ да противоречи на Путин, което е довело до достатъчно гореща обмяна на реплики.
На 2 юни на пленарно заседание на ПМИФ президентът на Русия, отговаряйки на въпрос за т.нар. намеса на Русия в американските избори, разказа, че е чел американските отчети, но там «нищо конкретно не е имало, само предположения и изводи на базата на предположения».
Според руския държавен глава, този проблем може да бъде обсъждан само тогава, когато се появи някаква конкретика.
«Както казваха в една организация, в която по-рано работех: адрес, явка, дайте имената», пошегува се Путин.
В отговор Кели каза, че в тези отчети е имало IP-адреси, посочващи Русия.
На което Путин заяви, че специалистите могат да подправят тези адреси или да ги фалшифицират.
Путин отбеляза също, че Западът действително систематично грубо и безцеремонно много години се намесва във вътрешната политика на Русия.
«Това е систематично в продължение на много години грубо, абсолютно безцеремонно, в това число дори на ниво дипломатически ведомство, пряко вмешателство в нашата вътрешна политика», каза той.
«Да бяхте видели какво правят вашите колеги при нас: те просто със зъби и нокти се забиха в нашата вътрешна политика, качиха ни се на главите, после си провесиха краката и започнаха да дъвчат дъвка», заяви той, обръщайки се към модератора на дискусията.
«Приключвайте!», призова я той.
ПМИФ е най-значимата ежегодна икономическа конференция в Русия.
От 1997 г. лидерите на държави, министри, ръководители на руски и чужди компании се срещат там за обсъждане на икономически въпроси, стоящи пред Русия и пазарите на развиващите се страни.
От 2005 г. в работата на форума участва президентът на Русия.
Форумът се използва за сключването на важни договори.
Например, през 2016 г. са подписани договори за над 1 трлн рубли.
Във форума тогава участват 12 хиляди човека от 130 страни.
Тази година Форумът се състоя от 1 до 3 юни.
Мероприятията на Форума бяха обединени под девиза «В търсенето на нов баланс в глобалната икономика».
News Front

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;