Focus: Путин разговаря с екс-канцлера и външния министър на Германия до късна нощ

Дата на публикуване: 04 06 2017, 05:58


Министърът на външните работи на Германия Зигмар Габриел и екс-канцлерът Герхерд Шрьодер вечеряха с Владимир Путин в неговата петербургска резиденция. Както съобщава немското списание  Focus, след разговора с главата на Кремъл Габриел е заявил, че има надежда за преговорите за Украйна в нормандския формат на ниво премиери и държавни глави.
По покана на руския президент Владимир Путин те вечеряха в резиденцията му на Балтийско море около Санкт Петенбург, съобщава немското списание Focus.

Както отбелязва изданието, късната вечеря е била организирана като мероприятие от частен характер и е продължила до късно след полунощ.

На срещата са били поканени и представители и на немския бизнес.

Бившият канцлер Шрьодер по време на управлението си тясно си сътрудничи с Путин и до днес пази приятелските си отношения с него, припомня авторът на статията.

Понастоящем Щрьодер оглавява наблюдателния съвет по проекта «Северен поток» и съвета на директорите на консорциума, занимаващ се с газопровода «Северен поток-2».

Екс-канцлерът е упрекван в Германия, че е твърде близък с Русия, подчертава изданието.

Руският газ се доставя в Германия по «Северен поток» от 2011 г. Планира се новият тръбопровод да започне за действа в края на 2019 г., той ще съдейства за надеждността на енергийните доставки в Европа.

Както се съобщава в статията, още преди късната вечеря с руския президент между тях и главата на МВнР на Германия Габриел е имало разговор, който е засегнал темите за украинската криза и защитата на климата, разговорът е продължил около 45 минути.

Повод за вече втората визита на Зигмар Габриел в Русия е Международният икономически форум в Петербург, който Владимир Путин традиционно използва за срещи с високопоставени задгранични гости.

News Front

Източник: http://www.focus.de/politik/ausland/treffen-in-st-petersburg-intensive-gespraeche-putin-gabriel-und-schroeder-dinieren-bis-nach-mitternacht_id_7211731.html

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;