Специалният прокурор по делото за предполагаема намеса на Русия в президентските избори в САЩ Робърт Мълър планира в рамките на разследването да провери връзките на бившия съветник на американския президент по въпросите на сигурността Майкъл Флин с Турция, предаде ТАСС/БТА.
Флин бе назначен за съветник на Доналд Тръмп през януари, но месец по-късно бе принуден да подаде оставка, защото не бил информирал достатъчно пълно вицепрезидента Майкъл Пенс за контактите си с руския посланик във Вашингтон Сергей Кисляк.
След оттеглянето на Флин американските медии съобщиха, че по-рано той бил регистриран в министерството на правосъдието като «чуждестранен агент» и е представлявал интересите на Турция.
В средата на май новинарска агенция Макклачи съобщи, че в дните преди Доналд Тръмп да поеме поста на президент на САЩ, Майкъл Флин, тогава бъдещ съветник по националната сигурност, е блокирал военен план срещу «Ислямска държава», срещу който Турция възразявала. Флин бил получил над 500 хиляди долара, за да защитава интересите на Турция.

Тагове: ; ; ; ; ; ;