Русия настоява на местата на предполагаемите химически атаки в Сирия да бъдат изпратени експерти, а не да се разчита на данни от социалните мрежи или на блогъри, призова говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, съобщи ТАСС/БТА.  По думите й така разследването ще бъде по-достоверно, отколкото чрез получените дистанционно данни в Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО).
Захарова предложи да бъде създаден международен механизъм за защита срещу разпространяването на невярна информация. На официалния уебсайт на руското външно министерство има рубрика, в която се поместват недостоверни информации за Русия, отбеляза тя.
В изказването си на срещата на върха на информационните агенции в рамките на ПМИФ говорителката на руското външно министерство нарече «информационен холокост» неприязненото отношение на западните медии към Русия.

Според Захарова тези средства за масова информация «по повод и без повод» плашат хората с Русия, «без факти, без доказателства и съвършено лекомислено».

Образованието по света също е обхванато от «епидемия от фалшификации», тъй като «се пренаписват учебници» и се пренебрегват «фактически материали».

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;