Многоквартирный жилой дом, пострадавший в результате обстрела, в городе Ясиноватая Донецкой области. Архивное фото
В Европейският съюз се разглежда въпроса за отделянето на Украйна на 50 милиона евро за възстановяване на градската инфраструктура и реализирането на хуманитарни проекти в Донбас, съобщава сайтът на Върховната рада на Украйна.
Флаги Украины и Европейского союза на одной из улиц Киева. Архивное фото

За това сподели комисарят по поликата на съседство и въпросите за разширяването на ЕС Йоханес Хан по време на визитата си в Донецка област.

Предполага се парите да бъдат вложени в развитие на Мариупол, в частност — в промишленото производство, агропромишления и туристически отрасли, а също за създаването на работни места.

За последните години Еврокомисията отдели на Киев около 400 милиона евро.

Част от тези средства бяха насочени към реализирането на хуманитарни проекти в Донбас, в това число над милиона евро получи Мариупол, се отбелязва на сайта на Върховната рада..

Последствия обстрела Ясиноватой в Донбассе
Вицепремиерът на Украйна Генадий Зубко, който съпровожда чиновника от Европейския съюз, нарече финансовата помощ на ЕС «наистина неоценима».
Властите в Украйна вече над три години водят военна операция срещу Донецката и Луганската народни републики, които след държавния преврат в Украйна обявиха своята независимост.
По данни на ООН, жертви на конфликта са станали около 10 хиляди човека.
 По информация на ДНР, от началото на бойните действия в Донбас, заради обстрели са разрушени над 25 хиляди домове.
Руският лидер заяви по време на Петербургския международен икономически форум, че не достатъчно през цялото време да се посочва с пръст Кремъл.
Путин отговори на изявлението на канцлера на Австрия Кристиан Керн за антируските санкции, руският държавен глава заяви, че в основата на обсъжданите проблеми лежи Украйна.
— Те сами си свариха тази каша, каза руският държавен глава.
— Не е достатъчно само да се сочи с пръст Русия, допълни Путин.
Припомняме, че австрийският лидер сподели по време на ПМИФ-2017 за загубите, които неговата страна понася, заради антируските санкции.

Ситуацията в Украйна става все по-тревожна. Агресивните действия на киевския режим се засилват със заплашителни темпове. 

Вместо прекратяване на огъня от 1 юни съгласно обявеното ново примирие  украинските войски водят активни стрелби по различни населени пунктове. Войските на Порошенко откриха огън по представители на Международния комитет на Червения Кръст и по жителите на село Прошиб, Славяносръбски район, по време на раздаването на хуманитарна помощ за местното население.

Поредният режим по прекратяване на огъня в Донбас влезе в сила на  1 юни 2017 година ( когато светът отбелязва и  Денят на детето).

При което и двете страни увериха, че имат готовност да спазват договореното примирие. И още в първия ден на примирието украинските  войски под командването на Порошенко започнаха да обстрелват ожесточено. 

Деца от Донбас записаха видео-обръщение към украинските войници с молба да спрат да ги убиват, на празника на детето. Деца.

Децата помолиха да се спрат стрелбите !

А международата общност мълчи.

В момента украинските войски стрелят…Днес. Сега, в момента, във времето на влязлото в сила примирие. Тоест, падат бомби, мини, умират хора- вместо примирие Порошенко води война необезпокояван.

И вие четете за това. Все едно всичко е в реда на нещата.

Някаква международна реакция?

Нарушенията на премирието продължават, и нито една международна организация не е реагирала по грубите нарушения. Нито една. Какво става?

Припомняме, че съвсем скоро Холандия ратифицира споразумение за асоциация на Украйна с ЕС, а днес заемащият постта президент на Украйна открито води военни действия. Къде са реакциите от ЕС, ООН? 

Тоест, излиза, че Порошенко може да прави каквото си иска, давайки  заповед за огън  на армията на Украйна ( като главнокомандващ, той дава заповеди на армията и войските) и да загиват невинни хора пред очите на целия свят, без нито една реакция от страна на международната общественст и множеството международни правозащитни организации?Може  да стреля дори по «Червения Кръст»???? Как така?

Иначе Русия била агресор, според западните медии, въпреки, че не стреля Русия, а Порошенко- тоест по негово командване стреля украинската армия.

Значи ли това, че ЕС поддържа действията на Порошенко?

Няма ли международни норми, които да се спазват?

Докато четете този текст, украинските войски по командване на Порошенко стрелят.

Съвсем сериозно.

В момента.

News Front

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;