CNBC/Путин: Рухването на НАТО би помогнало на Русия

Дата на публикуване: 03 06 2017, 08:24


По време на Петербургския международен икономически форум Владимир Путин заяви, че рухването на НАТО би могло да помогне на Русия, съобщава  CNBC.
При това той отбеляза, че до момента, обаче, не се наблюдава разпад на Северноатлантическия алианс.
CNBC: Путин заявил, что развал НАТО помог бы России

Reuters
 По време на Петербургския международен икономически форум президентът на Русия Владимир Путин заяви, че разпадът на НАТО би помогнал на Русия, съобщава  CNBC.
Отговаряйки на въпрос на водещия от NBC News Меган Кели за това, що помогнат ли на Москва караниците около НАТО, руският лидер заяви:
«В този смисъл, че НАТО може да се разпадне, — да, тогава помагат. Но на този етап ние нещо не виждаме разпад».
Говорейки за Северонатлантическия алианс, Владимир Путин, както се отбелязва в статията, постави под въпрос настоящата цел на този блок и попита, защо им е на европейските страни да увеличават разходите за отбрана, ако нямат намерение да нападат никого.
Както припомня CNBC, НАТО е създадено през 1949 г. за сдържането на СССР.
Миналата седмица по време на срещата на алианса президентът на САЩ Доналд Тръмп предизвика тревога сред съюзниците в блока, упреквайки ги в отделянето на недостатъчно средства за тяхната отбрана, а също отказвайки да потвърди ангажименти те на Съединените Щати по взаимната отбрана, за които се говори в устава на НАТО.
News Front
Източник: http://www.cnbc.com/2017/06/02/putin-it-would-help-russia-if-nato-were-completely-falling-apart.html

Тагове: ; ; ; ;