В интервю за френското издание  Le Figaro Владимир Путин за първи път открито изрази становището си за наднационалното ниво на управление на водещите страни в света, а по-простичко казано — за световното правителство.

При това даде за пример безпомощността на президентите на САЩ пред лицето на «хората с тъмни костюми и вратовръзки».

Вярно, той ги нарече «бюрокрация», но е повече от ясно, че с настоящата мощ на крупния капитал не може да се сравни никаква бюрокрация.

В случая става дума за световната олигархия.

«Вече общувах с един президент на САЩ, после с друг, а после с трети — президентите идват и си отиват, а политиката не се променя. Знаете ли защо?

Защото е много силна властта на бюрокрацията.

Избират човек, той идва с едни идеи, пристигат после при него хора добре облечени и в тъмни, както при мене, костюми, но не с червени вратовръзки, а с черни или тъмно сини, и те започват да обясняват как трябва да се правят нещата — тогава всичко се променя. Това се случва при всяка администрация.

Да се промени нещо — това е доста трудно, казвам ви това без всякаква ирония. И това се случва не защото някой не иска, а защото е трудно. Ето Обама — човек с либерални възгледи, демократ, още преди изборите обеща да закрие Гуантанамо. 

Направи ли го?

Не.

А защо?

Той какво, не искаше ли?

Много искаше, сигурен съм, че е искал, но не се получи.

Той искрено се стремеше към това. 

Но не това е главният въпрос, макар това да е важно, защото там хората са в продължение на десетилетия стоят без съд и следствие.

Представете си, ако това се случваше във Франция или Русия — отдавна щяха да ни изядат с червата. Но не, в САЩ това е възможно и продължава и до днес. Демокрация.

Дадох ви този пример, защото не всичко е толкова просто. Но все пак имам определен процент сдържан оптимизъм. Струва ми се, че по ключовите въпроси, ще успеем да се договорим».

Всъщност, Путин изнесе на международно ниво малка част от задкулисието, за което хората говорят отдавна.

Онова задкулисие, което е прието да се заклеймява като конспирология, макар наднационалната власт на крупния частен капитал с емисиония център във Федералния резерв отдавна да е очевидна и лесно доказуема.

Путин отваря завесата за реалностите в световната политика, където марионетки са не само лидерите на такива страни, като Грузия, Украйна, дори Бразилия, Германия, но се оказаха и държавните глави на свръхдържавата САЩ.

В този поток на мисли, ненавистта към Обама или ярките спорове около Тръмп са напълно безполезни.

Въобще дори няма да говорим за Макрон или Льо Пен.

Да, Путин запазва «сдържан оптимизъм», че тактически е възможно за нещо да се договори с ….марионетките. Но принципно е почти невъзможно да се въздейства върху тези «избрани от народа» лидери на демократични страни.

Това е главната ЛЪЖА на западния свят, която съвсем целенасочено се крие от населението: т.нар. демокрация е свобода на властта на крупния капитал, който чрез наемни управленци в лицето на президентите и министрите управлява страните и техните народи.

За разлика от тях руският лидер е напълно самостоятелен, дори при цялата икономическа зависимост от доларовата система и опитите за саботаж от страна на местни капиталисти-западняци, той едва ли не е единственият в света човек, който може да провежда суверенна политика.

Точно по тази причина «свободният свят» го провъзгласи за главен тиранин и деспот.

Путин е принуден да общува с марионетките, изхождайки от приетите уж норми в световната политика, но никога не забравя за реалностите в Голямата игра.

Всъщност, той води борба не с Обама, Тръмп или Саркози-Оланд-Макрон, а с тези …с «тъмните костюми и вратовръзки».

И тук няма никаква конспирология.

Това е реалността.

News Front

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;