Старший советник Белого дома Джаред Кушнер, муж Иванки Трамп
Посол России в США Сергей Кисляк. Архивное фото

Washington Post, позовавайки се на американски чиновници, запознати с данните от разузнаването на САЩ, твърди, че Джаред Кушнер в началото на декември 2016 г. по време на срещата си с Кисляк в небостъргача  Trump Tower уж е предложил да се създаде секретен канал за връзка между Москва и предизборния екип на Тръмп, използвайки за тази цел руските дипломатически представителства в САЩ.

На срещата, която била проведена 1 или 2 декември, присъствал също екс-съветникът на президента по национална сигурност на САЩ Майкъл Флин, пише изданието, отбелязвайки, че Кисляк е бил втрещен от предложението да се използва руското посолство или консулство за осъществяването на връзка
По-рано американските СМИ вече съобщиха, че водещите разследването за «руските връзки» на Тръм служби са се заинтересували от информацията за срещите на Кушнер с главата на руската Външнотърговска банка Сергей Горков през декември 2016 г.
Освен това, Кушнер и екс-съветникът на президента по национална сигурност Майкъл Флин през декември 2016 г. са се срещали с руския посланик в САЩ Сергей Кисляк в ню-йоркския небостъргач  Trump Tower.
Според думите на един от адвокатите на Кушнер Джейми Корелик, по-рано той «доброволно е поискал да сподели с конгреса това, което знае за тези срещи, но ще направи същото, ако с него се свържат и за всякакви други разследвания».

Преди време за разследването за «връзките на Тръмп с Русия», за липсата на което говорят както Белият дом, така и Кремъл, беше назначен специален прокурор — Робърт Мюлер.

Още двама паралелни разследващи има в комитетите по разузнаването към сената и палатата на представителите на конгреса в САЩ.
По-рано официалният представител на МВнР на Русия Мария Захорова припомни, че Москва призовава да се спре потокът от «несъстоятелни лъжи» по отношение на посланика на Русия в САЩ Сергей Кисляк.
News Front

Тагове: ; ; ; ; ; ;