Украйна започна новото примирие, което влезе в сила днес 1 юни 2017  с ожесточени обстрели. Действията на  Порошенко и украинската армия излизат от всякакъв контрол и могат да се разглеждат като военно престъпление. Все още няма никаква реакция от страна на международните правозащитни организации по повод грубото и нагло саботиране на новото примирие от страна на Украйна.

 

Обстрелите започнаха още по сред бял ден и продължават. Жителите на Донецката Народна Република, които са обстрелвани през нощта от украинските сили, днес бяха атакувани посред бял ден в Трудовск. И няма значение, че има наблюдатели и мисии на ОССЕ- те са бутафория. Порошено стреля необезпокояван вече и през деня, при това  в 1 ден от примирието за празника на Денят на детето.

 

 

 

Ето на този човек могат да благодарят децата на Донбас за жестокия празник и за разбитата страна. За войната. За трагедията на народа си. Първия в света политик, който пред очите на целия свят избива народа си и търси подкрепа и одобрение от Запада.

 

 

 

Обстрели се водят и в момента.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;