Лидерът на «Националния фронт» Марин Льо Пен е сигурна, че визитата на президента на Русия Владимир Путин във Франция ще съдейства за подобряване на отношенията между двете страна. Това Льо Пен заяви в интервю за радиостанция RTL.

«Радвам се, че Владимир Путин ще бъде приет във Франция. Считам, че това ще отговори на необходимостта от подобряване на отношенията между двете страни», каза Льо Пен.

Тя подчерта, че «Русия е велика страна, независимо от това одобрява ли някой един или друг аспект от вътрешните събития в Русия».

 

«Основното е в това, че Франция трябва да си сътрудничи и с Русия, и със САЩ, за да се води борба срещу ислямския радикализъм — този гигантски призив, хвърлен срещу международната общност. Да се води борба срещу тази огромна опасност, която надвисна над Франция и другите страни, за което свидетелстват неотдавнашните терористични атаки в Манчестър и Египет», каза лидерът на «Националния фронт».

Марин Льо Пен подчерта в тази връзка необходимостта Франция да участва в преговорите за Сирия с цел нормализирането на обстановката там.

«Не трябва да забравяме, че именно Франция е виновна за този хаос, който се възцари в Либия, страната ни отчасти е виновна за ситуацията, която наблюдаваме в Сирия, защото именно Франция отказа да води преговори с тази страна, да седне на същата маса на преговорите, на която е и Русия», добави Льо Пен.

«В тази връзка предстоящите преговори на президента на Франция Еманюел Макрон с руския президент Владимир Путин — това е положително явление, защото именно дипломатическите преговори между големите държави, гарантирането на тяхното сътрудничество и координирането на действията им ще позволят да се води ефективна борба срещу тази гигантска опасност, която е ислямският радикализъм», каза Льо Пен.

News Front

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;