Да започнем с въпроси и отговори по темата: Какъв ни е проблема на цялото човечество днес? — Заплахата на глобалният тероризъм.

Защо има тероризъм? — Защото някой си играе на война. 

Какво правят терористите? — Правят атентати, избиват хора с чудовищен размах…като мухи ги убиват навсякъде по планетата, и после броим жертвите заедно и се чудим къде ще е следващият атентат.

Защо? — Защото имат бомби, автомати, танкове, боеприпаси и са въоръжени до зъби.

И сега основния въпрос: Кой ги въоръжава? Правилно- САЩ. При това без да се притеснява, нагло повтаряйки, че даже се бори с тероризма. 

Как може да бъде спрян тероризма? Като се прекратят доставките на оръжие на терористите. И сега уточняващ въпрос: кой снабдява с оръжие терористите?

И така,

САЩ започна доставки на стрелково оръжие, боеприпаси и транспортни средства на бойците от YPG

( бойното крило  PYD- сирийския клон на PKK), съобщи за агенция » Анадолу» прес-секретарят на Пентагона майор Адриян Ранкин- Галуей.

Американският майор не се впусна да обяснява подробности за типа на доставките и вида на въоръжението и военната техника. Така да се каже, да се има елемент на «приятна изненада», и лека фриволна «загадъчност», един вид- нищо пък чак толкова, какво какво — въоръжение и военна техника доставят

и това е.

 

 

 

В началото на месец май, президентът на САЩ Доналд Тръмп разпореди на Пентагона започването на доставки на оръжие и оборудване в северна Сирия.

Пентагонът съобщи от своя страна, че става въпрос за стрелково оръжие, бронетехника и материално-технически средства

( тоест, да си имат всичко необходимо терористите).

Част от доставките на оръжия, които се правят от западните страни в северна Сирия, се изпращат къде? — забележете в Турция. 

От там, те редовно попълват арсенала на терористите от РКК.

 

 

По време на антитерористична операция в юго-източните провинции Ширнак и Хаккари ВС на Турция откриват част от оръжието, което западните страни са доставяли за бойците от  PYD (сирийския клон на  PKK) нали, все едно за «борба» с ИДИЛ.

В същото време е доказано, че терористите от  PYD пренасочват от Сирия в Турция, оръжие и боеприпаси за бойците от PKK.

В частност, оръжие с различни модификации е било доставяно на терористите в Турция от иракския район Синжар и  от сирийския регион Карачок.

Значителна част от прехвърленото оръжие и взривни вещества е била доставена по рано от САЩ на терористите от PYD.

По такъв начин, докато САЩ тръби на всеослушание, че се «бори» с тероризма, а НАТО иска пари за въоръжаване от страните членки по разпореждане на Тръмп, защото явно много солено им идва, действията на Запада доведоха до следния резултат: днес в ръцете на бойците  YPG е концентрирано такова количество оръжие, което би било достатъчно за въоръжаване за неголяма армия.

Като САЩ намира ресурси и не жали средства междувременно да върти плочата за «руската заплаха» .

Пентагонът по-рано дори призна, че през октомври 2015 година е предал около 50 тона въоръжение на терористите.

Още важни подробности по темата можете да видите в интервюто с участието на Диляна Гайтанджиева, която успя да разкрие конкретни факти по извършването на нелегалните доставки, как и кои страни осигуряват «невидимите» доставки, и да изчисти името на България, която много удобно беше поставена на преден план като «бушон» пак от САЩ.

Мащабното журналистическо разследване извади на бял свят, това, което много чуждестранни служби опитваха да скрият, като също така стана ясно, че има доста удобни «пропуски» в регулирането и контрола на международните доставки на въоръжение ( като това например, че Саудитска Арабия не била длъжна да дава обяснения на никого какво прави с оръжието, което например си закупува). А все пак става въпрос за оръжия, и подобна «толерантност» върви в разрез с всички стандарти, норми и правила за международна безопасност.

 

 

 

 

 

 

Как и кой доставя оръжие на терористите вече стана ясно: САЩ и компания. Сега остава въпросът, как могат да бъдат прекратени нелегалните канали.

 

Очаквайте подробности по темата.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;