Ситуацията в Украйна става все по-тревожна. Агресивните действия на киевския режим се засилват със заплашителни темпове. 

Вместо прекратяване на огъня от 1 юни съгласно обявеното ново примирие  украинските войски водят активни стрелби по различни населени пунктове. Войските на Порошенко откриха огън по представители на Международния комитет на Червения Кръст и по жителите на село Прошиб, Славяносръбски район, по време на раздаването на хуманитарна помощ за местното население.

 

 

 

Поредният режим по прекратяване на огъня в Донбас влезе в сила на  1 юни 2017 година ( когато светът отбелязва и  Денят на детето).

При което и двете страни увериха, че имат готовност да спазват договореното примирие. И още в първия ден на примирието украинските  войски под командването на Порошенко започнаха да обстрелват ожесточено. 

Деца от Донбас записаха видео-обръщение към украинските войници с молба да спрат да ги убиват, на празника на детето. Деца.

Децата помолиха да се спрат стрелбите !

А международата общност мълчи.

В момента украинските войски стрелят…Днес. Сега, в момента, във времето на влязлото в сила примирие. Тоест, падат бомби, мини, умират хора- вместо примирие Порошенко води война необезпокояван. И вие четете за това. Все едно всичко е в реда на нещата.

 

Някаква международна реакция?

Нарушенията на премирието продължават, и нито една международна организация не е реагирала по грубите нарушения. Нито една. Какво става?

Припомняме, че съвсем скоро Холандия ратифицира споразумение за асоциация на Украйна с ЕС, а днес заемащият постта президент на Украйна открито води военни действия. Къде са реакциите от ЕС, ООН? 

Тоест, излиза, че Порошенко може да прави каквото си иска, давайки  заповед за огън  на армията на Украйна ( като главнокомандващ, той дава заповеди на армията и войските) и да загиват невинни хора пред очите на целия свят, без нито една реакция от страна на международната общественст и множеството международни правозащитни организации?Може  да стреля дори по «Червения Кръст»???? Как така?

 

Иначе Русия била агресор, според западните медии, въпреки, че не стреля Русия, а Порошенко- тоест по негово командване стреля украинската армия.

Значи ли това, че ЕС поддържа действията на Порошенко?

Няма ли международни норми, които да се спазват?

Докато четете този текст, украинските войски по командване на Порошенко стрелят. Съвсем сериозно. В момента.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;