На 1 юни, Денят на детето, най-малките жители на Донецка Народна Република записаха видео обръщение към военнослужещите в украинската армия. Все пак това е най-светлия и любим празник за всяко дете, и всички деца на този ден имат право да правят това, което най-много им се иска. 

А децата в ДНР си искат детството…

Може пък именно в детската искрена молба да се вслушат онези, които продължават да стрелят и рушат, може би нещо човешко в тях ще трепне и ще се вгледат в очите на малчуганите, които имат право да са щастливи и спокойни, да играят и бягат на воля по улиците на земята си, а не да се крият от бомбите.

Може би ОССЕ ще види, в очите им, че не ги защитава, а отчита дейност, може би светът и международната общност ще ги чуе…

Може би Порошенко, който извърши този непростим грях, предавайки интересите на страната си, и им открадна детството, ще види болката, която е причинил заради 30 сребърника. Няма нищо по-ценно от детската усмивка, а сълзите на децата са непростим грях…

 

 

 

» Ние децата на ДНР, се обръщаме към войниците на Въоръжените сили на Украйна- спрете! Престанете да убивате нашите родители, нас, братята и сестрите ни, приятелите ни. 

Опомнете се, ние имаме право на щастливо детство»,- казаха децата на Донбас в първоюнското си обръщение. 

 

 

 

Войниците трябва да пазят спокойния сън на децата в Родината си, а не да стрелят на месо по чужди указания по родната си кръв, децата не трябва да молят за мир- възрастните трябва да им го осигурят.

 

Видеото е предоставено от прес-службата на ВС ДНР.

 

Българска редакция News Front.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;