Пол Крейг Робъртс: След Макрон от Франция няма да остане нищо

Дата на публикуване: 31 05 2017, 06:52


Според американския политолог Пол Крейг Робъртс, Вашингтон води целия свят към крупен военен конфликт, а на пътя му стоят само Русия и Китай. Робъртс лансира версията, според която визитата на Путин във Версай при «вашингтонската марионетка» Макрон говори за коварството на Белия дом, който замисля атака.
Пол Крейг Робертс: после Макрона от Франции ничего не останется

Reuters
 Американският икономист и политолог Пол Крейг Робъртс в статия, публикувана на неговия сайт, счита, че френският електорат «с промития си мозък» е избрал пътя на «унищожаването на френската нация».
Той предрича, че «след пет години управление на Макрон от Франция няма да остане нищо. Тя ще присъства на картата като географска локация, като провинция на Европа».
Според Робъртс, Макрон представлява «избор между Вашингтон и международните банкери», затова «следва русофобската линия на американските неоконсерватори», а на инаугурацията си пристигна на «военен автомобил».
«Не е ясно защо Путин замина за Франция, за да се срещне с Макрон, който е абсолютна марионетка на Вашингтон.
Вероятно руските власти считат за реални терористичните атаки във Франция и се надяват да убедят правителството поне на една западна страна да се присъедини към тях в борбата с тероризма.

 

 Или, вероятно, Путин е искал да види, има ли Макрон поне някаква представа за конфликта с Русия, в чиято посока Вашингтон тласка Европа.
Вероятно Макрон е поканил Путин по предложение на Вашингтон с цел да застави руския президент да се надява на сътрудничество със Запада, докато в същото време Вашингтон извършва своя план за нападение», твърди авторът на статията.
Според наблюденията на Робъртс, в момента само две страни стоят на пътя на световната хегемония на Вашингтон — Русия и Китай.
От тези две препятствия Русия се счита за най-мощното средство за сдържане на американския едностранчив подход.
Този факт, че руският суверенитет така силно зависи от личността на Путин, прави Русия уязвима пред козните на Вашингтон, защото президентът, за разлика от колективното ръководство в Китай, може да бъде убит.
В случая с Китай Вашингтон е съсредоточен върху дискредитацията на управляващата партия и води света към крупен военен конфликт.
Вашингтон и Европа продължават да рушат надеждите на Москва и Пекин за дипломатическо решаване на проблема, затова те стигат до извода, че пред тях стои изборът: или да се предадат, или да влязат във война, твърди политологът.
News Front
Източник: http://www.paulcraigroberts.org/2017/05/29/collapse-france-paul-craig-roberts/

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;