IBO: Руските самолети не позволили на Норвегия да отдъхне от арктическите учения

На 27 май във въздушното пространство на Норвегия в северната част на страната се приближили два руски самолета, съобщава  The Independent Barents Observer.
В същото време, уточнява изданието, е имало пауза между първата и втората седмица от ученията на ВВС в Европа под названието Arctic Challenge.
IBO: российские самолёты не дали норвежцам отдохнуть от арктических учений

Reuters
 На 29 май стартира втората седмица от най-големите за тази година учения на ВВС в Европа под названието Arctic Challenge, които учения се провеждат на летищата в Будьо — Норвегия, Лулео — Швеция и Рованиеми — Финландия.
След края на първата седмица в ученията е била направена пауза, но на базата в Норвегия в Будьо тя е продължила кратко, съобщава  The Independent Barents Observer. На 27 май към въздушното пространство на Норвегия в северната част на страната се приближили два руски самолета.
«В събота през деня подразделението за бързо реагиране от Будьо е идентифицирало два самолета: Су-34 и Ил-78, — цитира изданието прессекретаря на Обединеното командване на Норвегия подполковник Ивар Муен. — В последната седмица активността на руските самолети нарасна, но в Обединеното командване не искали да се позовават на предположения, каква точно може да е причината за това».
Както съобщили британските СМИ, на 27 май в отговор на приближаването на руските самолети към британското крайбрежие в Шотландия са били вдигнати под тревога изтребителите на ВВС на Великобритания.
Министерството на отбраната на Русия в същия ден заяви, че екипажите на далечните бомбардировачи Ту-22М3 са изпълнявали планов полет над неутрални води в акваторията на Баренцово и Норвежско морета.
News Front
Източник:

https://thebarentsobserver.com/ru/security/2017/05/iz-za-rossiyskih-samolyotov-na-pereryve-v-ucheniyah-arctic-challenge-prishlos

IBO: Руските самолети не позволили на Норвегия да отдъхне от арктическите учения
Самолет от Норвегия излита от базата Будьо

Коментари:

Зареждане ...