AFGHANISTAN-KABUL-BLAST

Снимка: XINHUA

Брюксел, 31 май /кор. на БТА Николай Желязков/
Представителството на ЕС в Кабул е в пълна готовност да окаже съдействие на държавите от Общността, чиито дипломатически мисии и служители са засегнати от днешния атентат. Това се посочва в изявление на върховния представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика Могерини.
Нападението бе предприето в свещения месец Рамазан, когато мнозина в Афганистан са се отдали на молитва. ЕС също се моли и споделя надеждите на афганистанците за мир, и продължава да работи в тази посока, добавя Могерини.
ЕС подкрепя всички стъпки за постигането на мир и помирение, за това афганистанските институции да продължат да работят, защото те са от най-голямо значение за стабилността в страната. ЕС е съпричастен с институциите и хората в Афганистан, обединени в борбата срещу световната заплаха от тероризма, заявява тя.
Както БТА съобщи, няма пострадали българи след днешния взрив в дипломатическия квартал в Кабул, избугнал на около 500 метра от българската мисия. Жертвите от днешния атентат са поне 90, а 380 ранените/БТА

Тагове: ; ; ; ; ; ;