CNEWS/Френски политик: Срещата във Версай дава надежда за край на студената война

Дата на публикуване: 31 05 2017, 06:42


Срещата на Путин и Макрон показа, че френските власти искат да възстановят нормалните отношения с Москва, каза в ефира на CNEWS депутатът от Европейския парламент Николя Бе. Според него, рано е още да се правят изводи, но тази тенденция може да доведе до края на студената война между Русия и Европа.

Nicolas Bay : «la bonne nouvelle c’est que nous… CNEWS
 НИКОЛЯ БЕ, депутат от Европарламента, генерален секретар на Националния фронт: Позитивната новина при всички положения е в това, че, явно има желание да се възстановят добрите, поне нормалните дипломатически отношения с Русия.
Надявам се — макар да е нужно да се дочакат действията — че това може да сложи край на студената война, която Европейският съюз и в частност Франция води срещу Русия.
Между нашите две страни има отдавнашни връзки, приятелство, общи интереси: например, борбата срещу радикалния ислямизъм.
Между нас има общи икономически интереси, защото ние силно зависим от Русия по газовия въпрос.
Но нека да дочакаме действията.
Важното е, че Путин го приеха във двореца Версай.
Считам, че само по себе си това е по-скоро нещо добро, стъпка в правилната посока, за да се възстановят добрите, нормалните отношения, защото е очевидно, че ние не можем да не обръщаме внимание на толкова силна страна като Русия.
Русия защитава своите интереси, това е нормално.
Сега е нужно Франция да успее да защити своите интереси, а не да се съобразява с чуждите на международната арена, Франция да успее да придобие убедителен глас в света.
News Front
Източник: http://www.dailymotion.com/video/x5ob7ul_nicolas-bay-la-bonne-nouvelle-c-est-que-nous-avons-mis-fin-a-la-guerre-froide_news#tab_embed


Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;