По информация от високопоставени  източници Пентагонът е започнал създаването на нова техническа служба за поддръжка на разузнаването на САЩ на Балканите и в Източна Европа. Подразделението ще работи на териториите на Германия, Италия и Косово. Специалистите ще се заемат с организацията на разузнавателни и контраразузнавателни операции в Полша, Румъния, България, прибалтийските страни и Косово.

 

 

 

Новата разузнавателна група ще бъде разположена също така и на територията на военната база Кемп- Бондстийл, която се намира до град Урошевац в Косово. Там е разположена и Многонационалната оперативна група » Восток» под командването на САЩ- част от международните сили на НАТО.

 

» Компанията на която е възложен договора ще бъде длъжна да предоставя услуги свързани с техническото осигуряване на разузнавателната дейност, изпълнявайки задачи на разузнавателното управление на Сухопътните войски на САЩ в Европа на териториите на Германия ( Висбаден Дармщад, Графенвьор) , Италия ( Виченца) и Косово ( военна база « Кемп-Бондстийл) се отбелязва в документа.

 

Стратегическо разширяване

Службата за разузнаване се създава » за разширяване на операциите и поддръжка на групите за защита в Германия и Италия и за започване на извънредни операции на Балканите».

Важно е да се отбележи, че съгласно американското законодателство «извънредни операции» може да инициира министърът на отбраната на САЩ в случай на необходимост за даване на военен отговор на действията на врага.

Та какво са замислили САЩ, готвейки се така усърдно за създаване и поддръжка на «извънредни операции» на Балканите, много си струва да се замислим, и да бъдем бдителни.

Планираното разузнавателно поделение ще отговаря и за подготовката на операции на армията на САЩ в Европа- е как Ви звучи?

Под маската на разни учения, НАТО разполага военна техника и тренира и на наша територия, което говори, за конкретни планове свързани именно с България.

Очаквайте продължение…

.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;