Здание МИД РФ. Архивное фото
 Русия е готова да започне двустранни преговори със САЩ за Украйна и очаква назначаването на новия куратор за Украйна от Щатите, съобщи заместник външният министър на Русия Сергей Рябков в интервю за вестник «Известия«.
Президент США Дональд Трамп в Овальном кабинете Белого дома. Архивное фото

Той заяви, че Русия очаква скорошното назначение на новия куратор за Украйна в  държавния департамент на САЩ. Според Рябков, взаимодействието на САЩ и Русия ще помогне за реализацията на Минските споразумения, но нежеланието на Киев да ги следва довежда до техния срив и ревизия. Затова администрацията на САЩ трябва да води диалог с киевските власти, ако те искат придвижването напред.

«Москва е готова за разговор по същество с американската страна «на ниво високопоставени представители», отговарящи за тази тема».

Веднага, щом бъде даден старт на тези дискусии, Русия отново ще информира американските си колеги за своята позиция», пише изданието, позовавайки се на Рябков.

 

Здание министерства финансов США в Вашингтоне. Архивное фото

През 2014 г. украинските власти разгърнаха военна кампания срещу ДНР и ЛНР, които обявиха за своята независимост след февруарския държавен преврат същата година.

Независимо от приетите документи по време на срещите на контактната група в Минск, бойните действия в източна Украйна продължават.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;