Frankfurter Allgemeine не вярва в антизападния алианс на Путин и Макрон

Дата на публикуване: 30 05 2017, 01:05


Външно «пищният прием» за главата на Кремъл Владимир Путин в Париж изглаждаше като опит на новия президент на Франция Еманюел Макрон да презареди отношенията с Русия, пише  Frankfurter Allgemeine Zeitung. Но не си струва да се поддържа илюзия по този повод, съветва авторът на статията. Между двете страни има твърде много разногласия, така че французите «eдва ли ще бъдат изкушени от путинския антизападен алианс», счита немският журналист.
Frankfurter Allgemeine не верит в антизападный альянс Путина и Макрона

Reuters
 Победата на лидера на «Националния фронт» Марин Льо Пен би била най-добрият шанс за главата на Кремъл Владимир Путин, за да разбие Европа и да постигне отмяна на антируските санкции, пише  Frankfurter Allgemeine Zeitung. Но от това, както е известно, не излезе нищо, поради което сега руският президент е принуден «да се примири с реалността».
Путин засвидетелства почитта си към Еманюел Макрон в самото начало на неговото управление, продължава изданието.
За което последният се отблагодари на главата на Кремъл с «пищен прием», който външно изглеждаше като опит да се презаредят отношенията.
«Но не бива да се питаят илюзии по този повод», съветва авторът на статията.
Русия и Франция имат малко допирни точки по два от най-важните въпроси, пояснява изданието.
Макрон няма да тръгне срещу тази украинска политика, която провежда Западът, защото рискува сериозно да се скара със своя главен съюзник, с немския канцлер Ангела Меркел.
В Сирия става дума не толкова за борбата с тероризма, а за съдбата на сирийския лидер Башар Асад, подчертава авторът.
«Франция, която неотдавна направи избора си в полза на Европа, едва ли ще бъде изкушена от путинския антизападен алианс», завършва авторът.
News Front
Източник: http://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/putin-bei-macron-im-dissens-vereint-15038100.html

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;