Президентът на Сърбия Томислав Николич награди посланика на Русия в републиката Александър Чепурин с ордена Сръбско знаме II степен.

Церемонията по връчването бе проведена в Президентския дворец на Сърбия, съобщи ТАСС от мястото на събитието.

«За принос в развитието и укрепването на световното сътрудничество между Република Сърбия и Руската Федерация се награждава посланикът на Русия Александър Чепурин с орден Сръбско знаме II степен», се казва в указа на Николич.

«За мене е огромна чест да приема тази награда от ръцете на Томислав Николич, който направи толкова за сръбския народ и руско-сръбските отношения. Вашата награда, господин президент, я оценявам като аванс и се надявам, че ние ще направим още много заедно», заяви Чепурин.

Орденът Сръбско знаме е учреден през 2009 г., той се връчва за особени заслуги в развитието на международните отношения между Сърбия и други страни или международни организации, а също за изключителен принос в развитието и укрепването на мирното сътрудничество и приятелските отношения между Сърбия и други страни.

По-рано с тази награда бе удостоен външният министър на Русия Сергей Лавров, а също постоянният представител на Русия към ООН Виталий Чуркин.

 

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;