Черна гора за пореден път обвини Русия в намеса във вътрешните работи. Това заяви министърът на външните работи  на Черна гора Серджан Дарманович. Според него, с Русия са свързани опозиционните сили, които са против влизането на страната в НАТО.
От Демократичния фронт реагираха на това провокативно изявление.
«Става дума за обикновена глупост и провокации относно конфликта с Русия, отговори за Nеwa Front един от лидерите на опозиционния Демократически фронт Милан Кнежевич. — При това в нея е въвлечен Срджан Дарманович, който в Черна гора е известен като протеже на Сорос. Така че всичко това се прави по заповед на Сорос, а също а Брайън Йи (помощник държавния секретар на САЩ, който неотдавна посети Балканите, бел.ред).
Това е антируска кампания, която е във вреда на гражданите на Черна гора и на отношенията между страните. Опитват се да я оправдаят пред населението, да оправдаят себе си за позорните си дела, като гласуването в парламента за влизането в НАТО и въвеждането на антируските санкции».

Коментирайки обвиненията за връзки на опозицията с Москва, Кнежевич припомни, че ДФ има подписан меморандум с «Eдинна Русия» и цитира съвместните мероприятия.

Той отбеляза, че по-рано този меморандум е бил подписан от управляващата Демократическа партия на социалистите, но тя незнайно защо не е била обвинявана от никого за работа с Русия.
«Нашите отношения се намират на дипломатическо ниво.
Ние сме на едно мнение относно някои неща, такива като влизането на Черна гора в НАТО, антируските санкции и отношенията Русия и Черна гора, но ние никога не сме криели, че това е нашата позиция».

Тагове: ; ; ; ; ;