Такова мероприятие като срещата на НАТО в Брюксел не мина без войнствени антируски изцепки. Директорът на Руския институт за стратегически изследвания (РИСИ) Михаил Фрадков тази връзка заяви:

» Изхождам от това, че нагнетяването на напрежението в света не е в интересите на никого. Значително по- ценен би бил стремежът за избягване на конфронтация и способстването за създаване на условия за сътрудничество, на първо място икономическо. И на тази основа, вече с общи усилия, да следва борба с реалните заплахи, такива като тероризма и войнстващия радикализъм в различните му проявления.»

 

 

 

 

 

 

« Между другото, ние разполагаме с много потенциални проекти със страни, влизащи във блока на НАТО. И тук както винаги Русия, демонстрира своята открита, честна, и затова, силна позиция.  Проведените телефонни преговори на президента Владимир Путин с президентите на Словения и Унгария, са потвърждение за това. Това е важен сигнал. Ръководството на нашата страна няма намерение, в отговор на протоколната реторика, съпровождаща всяко заседание на НАТО, да слага камъх в пазвата. Ние трябва да мислим в дългосрочна икономическа перспектива.

 

« А това, че нашите държавни интереси се намират под надеждната защита на руските въоръжени сили, не веднъж е доказвано нагледно. И съм сигурен, че никой в НАТО не подлага това на съмнение. Пък и директните контакти с непосредствените участници на срещата в Брюксел, винаги са за предпочитане пред задочната полемика с официалните прес-релийзи.»

 

Точно, кратко и ясно: по-същество.

 

Българска редакция News Front.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;