Медики и спасатели возле Манчестер-Арены, где прогремели взрывы. Архивное фото
 Водещият от  Fox News Такър Карлсън нарече водещите от американските телевизионни канали «лъжци», след като те са предпочели да информират главно за «връзките» на Доналд Търмп с Русия, а не за терористичния акт в Манчестър.
Президент США Дональд Трамп. Архивное фото

«Мина много време преди те да решиха да млъкнат по отношение на Русия и да започнат да информират за терористичния акт», отбеляза журналистът.

Според него, някои телевизионни канали са обърнали внимание на взрива в Манчестър едва час след като това станало известно на целия свят.

В ефира на CNN експерт заявил, че операцията била дело на ултрадесни «под чуждо знаме», а водеща от АВС назовала терористичния акт СТРАНЕН, защото жителите на града «не са гласували за Брекзит».

По данни на медийния експерт Джо Кончи, когато започнали да постъпват съобщения за Манчестър, CNN и MSNBC отделили 105 минути ефирно време за «връзките» на Доналд Търмп с Русия и само 50 минути за самата атака.

«Атаката в града на западния ни съюзник, където загинаха жени, деца, момичета, които бяха отишли на концерт…Всеки продуцент или мениджър знае, че в тази ситуация, когато в 6.48 е постъпило съобщение — се слага край на предишната програма и в ефира звучи САМО тази новина, нищо друго», отбелязва той в коментар за Fox News.

Президент США Дональд Трамп. Архивное фото

«Така изглежда журналистиката през 2017 г. И което е по-важно — така звучи тя, така мирише», заключил той.

Взривът в «Манчестър Арена» прогърмя вечерта на 22 май по време на концерта на американската певица Ариана Гранде.

Бомбата бе взривена от смъртника Салман Абеди. В резултат на нападението загинаха 22 човека, в това число 12 деца, в болницата остават 66 ранени.

Отговорността за атаката бе поета от терористичната групировка Ислямска държава.

Терористичният акт в Манчестър е вторият във Великобритания за по-малко от два месеца.

News Front

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;