Федералният съд във Вашингтон отхвърли иска срещу бившия кандидат за президент на САЩ Хилъри Клинтън, който бе подаден от родителите на двамата американци, убити в американското консулство в Бенгази през септември 2012 г. Това съобщи  Associated Press.

Отбелязва се, че родителите на загиналите служители на дипломатическата служба обвиняват Клинтън в клевета и въвеждащи в заблуждение изявления, а също за небрежност.

Според тях, използването от екс-държавния секретар на личния пощенски сървър за служебната кореспонденция е могло да бъде причина за гибелта на техните деца.

«Преждевременната гибел на синовете на ищците е трагедия, съдът на се опитва да занижи до минимум огромната загуба, която са понесли ищците», отбеляза съдията Еми Бермън Джексън.

В своя отговор тя поясни, че юридическите стандарти изискват отклоняване на делото.

Искът бе подаден през август миналата година.

През септември 2012 г. радикалните ислямисти нападнаха американското генерално консулство в либийския град Бенгази, в резултат на което загинаха четирима граждани на САЩ, включително посланикът в Триполи Кристофър Стивънс.

След агресията на НАТО спрямо Либия бе свален Муамар Кадафи, но това отприщи и религиозния фанатизиран ислямизъм, чийто представители убиха няколко човека от американското посолство в Либия.

Посланик на САЩ Кристофър Стивънс

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;