Комнадването на ВКС на Русия съобщи, че «на 25 май колона терористи в рамките на 39 пикапа с въоръжение, насочващи се към Палмира, е била открита и унищожена от ВКС на Русия».

«В резултат на ударите загубите на бойците от ИД са 32 пикапа с разположени на тях крупнокалибрени картечници и над 120 терористи», добави източникът.

Министерството на отбраната на Русия увери, че «всякакви опити на бойците от ИД за преместване към Палмира и натрупване там на групировка ще бъдат твърдо пресечени».

След получаването на тревожни сведения за сговор между «Сирийските домократични исли» и ИДИЛ командването на руските войски в Сирия е предприело мерки за предотвратяване излизането на бойците в южна посока, уточни източникът от Министерството на отбраната на Русия.

«Засилени са всички видове разузнаване. По възможните маршрути за излизане на терористите денонощно работят руски безпилотни самолети. За унищожението на групите от ИД в района са привлечени самолети и вертолети от ВКС на Русия и части на Силите за специални операции», отбеляза събеседникът.

Тагове: ; ; ; ;