Президент США Дональд Трамп (третий справа) и премьер-министр Черногории Душко Маркович (второй справа) во время расстановки для фото на саммите НАТО в Брюсселе

Ползвателите на Интернет в Черна гора бурно реагираха на скандала по време на срещата на върха на НАТО между президента на САЩ Доналд Тръмп и премиера на Черна гора Душко Маркович.

Ползвателите в коментарите си за новината за инцидента на портала на националната телерадиокампания на Черна гора  RTCG предлагат да се въведат санкции срещу САЩ.

«Трябва да се въведат жестоки санкции срещу Америка, за да разберат там, че блъскаха и унижава премиера», пише един от ползвателите.

Предложението за санкции към САЩ получи подкрепа:

«Ако ние въведем срещу тях санкции, те ще си го получат».

«Благодаря на Америка за голямата подкрепа за Черна гора и за гаранциите, които тя ни дава за възможната руска агресия! Рамо до рамо с Доналд Тръмп!», иронизират читателите на портала.

Скандалният клип получи огромно разпространение в интернет.

RTCG съобщи, че в САЩ има подписка, в която се настоява Тръмп да бъде заставен да се извини.

Много от жителите на Черна гора считат, че «това се случва, защото на някой му се иска да заеме дадено място и да изиграе роля, която не е заслужена с нищо».

По-рано главата на кабинета на министрите на Черна гора Душко Маркович заяви, че не е придал значение на това, как президентът на САЩ Доналд Тръмп го е изблъскал по време на общата снимка на срещата на върха на НАТО в Брюксел.

Той благодари на Тръмп за подкрепата за влизането на Черна гора в НАТО и подчерта, че «e напълно нормално президентът на САЩ да стои на първия ред».

Телевизионните камери записаха как по време на подготовката за общата снимка главата на администрацията на САЩ, минавайки покрай редица други участници в срещата в Брюксел зад гърба им, фактически изблъска встрани намиращия се до него по пътя му шеф на правителството на Черна гора, която страна току-що бе приета в НАТО.

По-късно прессекретарят на Белия дом Шон Спайсер заяви, че Тръмп само е следвал по-рано съгласуваната схема за разположението на лидерите на страните-членки на НАТО за тяхната колективна снимка.

News Front

 

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;