US сенатор: Докато Русия не бъде наказана, бъдещето на САЩ е под заплаха

Дата на публикуване: 26 05 2017, 12:52


В интервю за CNN американският сенатор Крис Кунс призна: той се въодушевява от факта, че администрацията на Доналд Търмп е дала отпор на «руската марионетка» Башар Асад и не е приела путинска Русия с отворени обятия.
В същото време политикът подчерта, че Москва трябва да понесе наказание за своята «намеса» в изборите.
В противен случай бъдещето, както на самата Америка, така и на западните демокрации ще се окаже под заплаха.
КРИС КУНС, сенатор от САЩ: Едно от косвените доказателства около това дело е забележимата промяна в позицията на Републиканската партия. Тяхната платформа и това, което те наричат ангажименти на нашата страна — да се подкрепя Украйна и нейният териториален суверенитет, да се даде отпор на руската агресия — особено в източна Украйна — и да продължим да признаваме Крим за част от украинската държава…
Както разбирам, тази позиция се е променила в платформата на Републиканската партия…
— Водещ:….Но това НЕ Е платформа на партията…
КРИС КУНС: Това са косвени доказателства.
— Виждали ли сте действия на президента Тръмп след неговото встъпване в длъжност, които да ви са се сторили повече проруски, отколкото би ви се искало?
 КРИС КУНС: Нищо не е толкова поразително, колкото неговата неотдавнашна среща в Овалния кабинет с външния министър на Русия, по време на която вероятно е било извършено предаване на свръхсекретни данни.
Въодушевява ме това, че в няколко случаи президентът Тръмп даде отпор, например, на руската марионетка Башар Асад в Сирия, който остава на власт, благодарение на това, че Русия му оказва въздушна и военна подкрепа.
Радва ме, че не се случи приемането с разтворени обятия на Владимир Путин и путинска Русия, от което се страхувах. Добре е, че не видяхме пълен отказ от НАТО.
Но Русия все още не е понесла наказание за своята сериозна намеса в нашите избори през 2016 г. Все още не сме я наказали, а това продължава да поставя под заплаха бъдещето на нашата демокрация, подлага на риск нашите съюзници в Западна Европа.
Последната намеса на Русия във френските избори, нейните продължаващи се опити да повлияе върху предстоящото гласуване в Германия трябва да стане тревожен сигнал за нашата страна, защото следващите избори в САЩ предстоят.
Администрацията на Тръмп трябва да предприема по-твърди мерки по отношение на Русия.
В ефир на 25 май 2017 г.
Превод: News Front (редакцията публикува този материал, но НЕ споделя тезите на сенатора от САЩ, защото няма доказателства и до момента в потвърждение на тезите му. Редакцията само показва на читателите си дълбините на падението на част от американския елит)
 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;