Летният образец на най-новия вертолет Ка-62 извърши първия изпитателен полет на площадката на Арсениевската авиационна компания «Прогрес», част от държавната корпорация «Ростех».
Полетът продължи 15 минути и показа, че всички необходими довършителни мероприятия са завършени успешно, предаде пресслужбата на холдинга.
Летците-изпитатели на Ка-62 (АО «Камов») са извършили оценка на общата работоспособност на вертолета и проверка на работата на неговите основни системи на електроснабдяване, бодово оборудване и силови установки.
«Днешните летни изпитания показаха, че ние успешно сме завършили всички необходими довършителни работи по опитната машина, опирайки се на резултатите от предишните пунктове от програмата за вкарването на вертолета в строя.
В частност, беше извършена проверка на устойчивостта и управляемостта на вертолета, работоспособността на неговите основни системи и комплекси», заяви генералният директор на компанията Андрей Богинский.
Ка-62 направи полет в кръг със скорост 110км/ч с продължителност 15 минути.
През април миналата година летният образец на Ка-62 за първи път извърши полет с цел оценка на общата работоспособност и проверка на работата на основните системи за електроснабдяване и бордово оборудване.
Както съобщи тогава Михеев, новият вертолет ще бъде достойно допълнение към гражданските версии на най-масовия в света вертолет Ми-8/17, «запълвайки крайно търсената ниша в клас летателна маса шест-седем тона».
В основните сфери на дейност на Ка-62 влизат транспортиране на пътници, спасителни операции, а също работа в нефтогазовата област.
Високото ниво на енерговъоръжението обезпечава широк диапазон при експлоатацията на вертолета.
Ка-62 може да се използва в най-горещия климат и да извършва полети над морето.
News Front

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;