Fox/Водещ: Аз съм вече «руски агент»

Дата на публикуване: 26 05 2017, 15:35


Демократическата партия на САЩ е толкова обсебена от идеите на маккартизма и така е увлечена от лова на вещици, че не е в състояние да признае очевидното: в борбата с тероризма Русия е надежден съюзник на САЩ, съжалява водещият Карлсън Такер от  Fox News.
Всички, които са ЗА съюз с Москва в името на общото дело, се заклеймяват, наричат ги позор и руски агенти, както и самия водещ.
КАРЛСЪН ТАКЕР, водещ от Fox News: Какво е общото между двете теми? Може да ви се струва, че те не могат да се съпоставят — терористичният акт, който се случи в Манчестър миналата вечер, и Русия. Но всъщност между тях има връзка.
Склонността на пресата да нагнетява страх около Русия и нежеланието на журналистите да говорят истината за ислямския тероризъм са свързани помежду си, защото…Ако се замислите върху това поне за секунда — а много от вас, очевидно, никога не са мислили върху това, — то ще разберете, че САЩ могат да извлекат полза от сътрудничеството с Русия за изкореняване на радикалния ислямизъм. Разбира се, Русия, очевидно, никога няма да ни стане надежден съюзник.
Както вероятно и всички останали страни….
Русия на първо място се грижи за собствените си интереси.
И понякога тези интереси противоречат на нашите, така ще бъде винаги.
Но по един въпрос, радикалния исламизъм, между нас има общи цели, а Русия има богат опит.
В страната живее внушителен брой мюсюлманска общност, които са около 10 % от населението — повече от която и да е държава от Западна Европа.
Русия се сблъска с метежническите действия на ислямистите в Чечня, а също с многобройни терористични атаки, в резултат на които загинаха стотици хора.
Русия се намеси в сирийския конфликт. И направи това не само, за да защити президента Асад и безопасността на пристанище Тартус, но също и за борба с ислямистите.
Дали ни харесват руснаците или не, истината е, че те активно се борят с ислямистите.
С други думи, в тази отделно взета и извънредно значима сфера Русия е наш съюзник.
Да се създаде сътрудничество с Русия в тази сфера би било очевидно решение така, както преди 80 години беше очевидно решението на Франклин Рузвелт да се обедини със Сталин в името на общото дело — борбата с нацизма.
Това сътрудничество би било плодотворно.
Но не — на дневен ред отново е 1953 г. — идеите на маккартизма, партията на демократите изобличава всеки, който се осмели да замени очевидното.
Знам какво говоря, защото подобно нещо се случи и с мен.
Аз вече съм «руски агент».
В ефир на 23 май 2017 г.
News Front
Източник: http://video.foxnews.com/v/5445746583001/?#sp=show-clips

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;